Dosya Yöneticisi

Sisteme eklediğimiz veya ekleyeceğimiz resimlerimizi barındıran bir alan bulunmaktadır. Bu kısımda resimlerimizde istediğimiz zaman düzenleme sağlayabilir. Bu kısım " Dosya Yöneticisi " olarak adlandırılmaktadır.

Dosya Yöneticisine görsel ekleyebilmek için Yapılandırma > Dosya Yöneticisi alanına giriş sağlamak gerekmektedir. " Upload " kısmından ekleme işlemi sağlayabilir, " Sil " butonu ile resmi silme gibi işlemler sağlayabilirsiniz.

chrome_YnacjSJaOl.gif (516 KB)

Açılan sekmede klasör ekleme işlemi de sağlayabilirsiniz. Bu kısımın yönetimi ile ilgili ; 

chrome_hlRxZAzpBy.png (106 KB)

1-) Dosya Yöneticisine bilgisayarınız üzerinden resim veya bir dosya eklemek isterseniz ilgili seçeneği kullanabilirsiniz.

2-) Yeni bir dosya eklemesi sağlamak isterseniz ilgili seçenek üzerinden dosya ekleyebilirsiniz.

3-) Yeni bir klasör eklemek isterseniz  ilgili seçenek üzerinden klasör ekleyebilirsiniz.

4-) Resimlerin listelenmesi sıralı yatay veya ilgili alandaki görünümlere göre işlem sağlayabilirsiniz.

5-) Dosyaların türüne göre filtreleme yapma yada isme göre arama işlemi sağlayabilmek için ilgili alanı kullanabilirsiniz.

 

Bilgisayardan Dosya Yükleme İşlemi

" Upload " kısmına tıklandıktan sonra açılan sayfa da " Drop file here to upload " alanına tıklayınız. Bilgisayarınızın dosya yöneticisinden resim veya belgelerinizi ekleyebilirsiniz.

Ekleme işlemi sonrasında " Return to files list " seçeneğine tıklayarak resminizi dosya yöneticisinde görüntüleyebilirsiniz.

chrome_rAWATmy0lV.gif (1.65 MB)

Ayrıca sisteme URL üzerinden de dosya eklemesi sağlayabilirsiniz. 

chrome_Wx4IjLyoCm.png (61 KB)

Sisteme Dosya Ekleme

Sisteme direkt olarak kendiniz bir dosya eklemesi sağlayabilirsiniz. Bu işlemi sağlamak için " New File " kısmına tıklayarak açılan sekmede " .txt, .log, .xml, .html, .css, .htm, .js " dosya türlerinden ekleyeceğiniz veriyi seçerek ve ismini ve oluşturulacak metni girerek ekleme işlemi sağlayabilirsiniz.

chrome_WVtwHIpFRY.gif (823 KB)

 

Dosya Silme Ve Düzenleme İşlemi

Eklediğiniz herhangi bir resimde veya dosyada düzenleme sağlamak istediğinizde ilgili verinin üzerine gelmeniz yeterli olacaktır. Dosyayı silebilmek için sil butonuna, düzenlemek için düzenleme kalemine, indirmek için indir seçeneğini kullanabilirsiniz.

chrome_mX3PL4K7f1.png (133 KB)