Periyodik Tahsilat

Müşterilerinizden haftalık, aylık, yıllık olarak belirli periyodlar belirleyerek ödeme alabilirsiniz. Periyodik tahsilat sistemini kullanabilmek için sisteme kuracağınız posun kart saklama özeliiğinin bulunması gerekmektedir. Kart saklama ile ilgili makaleimizi incelemek için tıklayabilirsiniz. 

Periyodik tahsilatlarınızı görüntüleyebilmek için "Üye Yönetimi > Periyodik Tahsilat" sekmesine tıklayabilirsiniz.

chrome_RJkLnL6kow.png (77 KB)

1-) Filtrele : Periyodik tahsilat işlemi oluşturduğunuz üyelerinizi tutara, üyeye veya tarihe göre filtreleyebilirsiniz.

2-) Yeni : Yeni bir periyodik tahsilat işlemi oluşturabilirsiniz.

3-) Kopyala : Oluşturduğunuz periyodik tahsilatınızı kopyalayabilirsiniz. farklı bir üyenize yada aynı üyeye farklı bir fiyat yada tarihte periyodik tahsilat oluşturabilirsiniz.

4-) Şablonlar : Periyodik tahsilat şablonu oluşturabilirsiniz. Hızlı bir biçimde periyodik tahsilat oluşturmak için oluşturduğunuz şablonu seçip

chrome_oy5Q685t9q.gif (176 KB)

Açılan sekmede "Yeni" Seçeneğini kullanarak bildirim şablonunuzu ekleyecek kısma ulaşabilirsiniz.

chrome_wibJSb0INm.gif (277 KB)

Şablon ismini, tutar, ödeme sıklığı, ödeme süresi, ödeme sayısı ve açıklaması gibi bilgileri ekleyerek şablonunuzu oluşturabilirsiniz.

5-) Sil : Periyodik tahsilat takvimini silebilirsiniz.

6-) Yazdır : Periyodik tahsilatınızı yazdırabilirsiniz.

 

Periyodik Tahsilat Ekleme ; 

chrome_gxVR7VHKJo.png (89 KB)

1-) Üye Seçiniz : Periyodik tahsilatı sağlayacağınız üyeyi seçebilirsiniz. Seçtiğiniz üyeden belirlediğiniz periyotlarda tahsilat yapabilirsiniz.

2-) Kredi Kartı : Periyodik tahsilatı alacağınız üyenin kayıtlı kredi kartını seçebilirsiniz. Kayıtlı kartı seçebilmek için kart saklama özelliğimizi kullanabilirsiniz. Kart saklama ile ilgili makaleimizi incelemek için tıklayabilirsiniz. 

3-) Tutar : Periyodik tahsilatta üyeden tahsilat edilecek ödeme tutarını belirleyebilirsiniz.

5-) Ödeme Süresi : Belirli bir süre veya sınırsız biçimde ödeme alabilirsiniz. 

6-) Başlangıç Tarihi : Periyodik tahsilatın hangi tarih aralığında başlayacağını belirleyebilirsiniz.

7-) Ödeme Sayısı : Ödeme süresi seçeneğinde belirli bir süre seçeneği seçildiğinde ödeme sayısı kısmından ne kadar süre ödeme alınacağını belirleyebilirsiniz.  Aylık bir periyodik tahsilatta 5 olarak belirlendiğinde 5 ay boyunca ödeme alınacağını belirtebilirsiniz.

8-) Açıklama : Ödeme açıklamasını ekleyebilirsiniz. Ödemeler belirlediğiniz açıklama ile sisteme yansıyacaktır.