Taksitler

Sistemde banka ve kart bazında taksit ekleme işlemi sağlayabilirsiniz. limit ve üst limit girerek taksitlerin kullanımına tutar kısıtı koyabilirsiniz. Bankanız destekliyorsa sisteme artı taksit eklemesi de sağlayabilirsiniz. Hizmet sağlayıcılarından da sisteme otomatik taksit çektirme işlemi sağlayabilirsiniz.

Taksit eklemesi sağlayabilmeniz için Yapılandırma > Taksitler alanına giriş sağlamanız gerekmektedir. Açılan Sayfada " + " butonuna tıklayarak taksit eklemesi sağlayabilirsiniz.

chrome_fvBgueoywg.gif (241 KB)

Taksitler sekmesini açtığımızda karşımıza ilgili kısımlar çıkmaktadır.

chrome_FjzakYHZpz.png (119 KB)

1-) Ödeme setine göre taksit ekleme işlemi sağlayabilirsiniz. Üye gruplarına farklı farklı taksitler ekleme işlemi sağlayabilmek için ödeme setlerini kullanabilirsiniz.

2-) Taksit ekleme işlemi sağlayabilmek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Açılan sekmede gerekli kısımları doldurduktan sonra ekleme sağlayabilirsiniz.

3-) Hizmet sağlayıcısından getirme işlemi sağlayabilirsiniz. Yani Iyzico,Ipara,Pay TR gibi firmalardan taksitlerinizi otomaktik çekme işlemi sağlayabilirsiniz.

4-) Taksitlerinizi silme işlemi sağlayabilirsiniz.Silinen taksitleriniz geri getirilememektedır. İşlemi sağlarken dikkatli olmanızı rica ederiz.

5-) Sayfayı yenilemek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Bu sayede yeni eklene taksitler ilgili kısıma yansıyacaktır.

6-) Taksitleri yazdırabilmek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz.

7-) Taksitleri Excel ile dışarı aktarabilmek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz.

8-) Taksitlerinizi düzenleyebilmek için ilgili seçeneği kulanabilirsiniz.Eklenen taksitlerin tüm özellikleri düzenlenememektedir.

9-) Seçili taksitinizi silebilmek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Silinen taksitleriniz geri getirilememektedır. İşlemi sağlarken dikkatli olmanızı rica ederiz.

10-) Taksitlerin Aktiflik/Pasiflik ayarlarında düzenleme sağlayabilirsiniz.Üye gruplarına göre taksitleri gösterip gizleme işlemini de sağlayabilirsiniz.

chrome_kgBtHFEPUt.gif (419 KB)

Taksit Ekleme

Sisteme manuel olarak taksitlerinizi ekleyebilirsiniz. Bu taksitleriniz hangi bankaya, markaya ait olacağını limitlerini ve komisyon oranlarını girmeniz gerekmektedir.

chrome_UeAInecqX4.png (124 KB)

1-) Taksitini ekleyeceğiniz bankanızı seçmeniz gerekmektedir. Taksitiniz seçtiğiniz bankanıza tanımlanacaktır.

2-) Taksitini ekleyeceğiniz bankanın markasını seçmeniz gerekmektedir. Taksitiniz seçtiğiniz bankanın markasına tanımlanacaktır.

3-) Seçtiğiniz bankaya ne kadarlık bir taksit belirtecekseniz ilgili kısımdan belirtmeniz gerekmektedir. Bankanızın desteklediği kadar taksit girmeniz gerekmektedir. Aksi halde çekim yaparken hata ile karşılaşabilirsiniz.

4-) Taksitinize aktiflik limiti belirtebilirsiniz. 500 yazmanız durumunda 500 lira ve üzeri tutarda taksitiniz aktifleşecektir.

5-) Taksitinize kullanım limiti belirtebilirsiniz. 5000 yazmanız durumunda 5000 lira altı tutarda taksitiniz gözükmeyecektir.

6-) Sistem üzerinden artı taksit ekleme işlemi sağlayabilirsiniz. Eğer Sanal Pos hizmet sağlayıcısının desteği bulunuyorsa artı taksit eklemesi de sağlayabilirsiniz.

7-) Artı taksitinize aktiflik limiti belirtebilirsiniz. 1000 yazmanız durumunda 1000 lira ve üzeri tutarda artı taksitiniz aktifleşecektir.

8-) Artı taksitinize kullanım limiti belirtebilirsiniz. 5000 yazmanız durumunda 5000 lira altı tutarda artı taksitiniz gözükmeyecektir.

9-) Taksitinizi belirlediğiniz herhangi bir ödeme setine atayabilirsiniz. Ödeme seti tanımlamasıyla beraber üye gruplarınıza göre taksit gösterme işlemi sağlayabilirsiniz. Herhangi bir atama yapmazsanız ön tanımlı olarak taksitleriniz tüm üyeleriniz tarafından görüntülenebilir.

10-) Taksitinize komisyon ataması sağlayabilirsiniz. Komisyon atamasını üye grupları özelinde de yapabilirsiniz. Bu işlemi sağlayabilmek için taksit listesinde bulunan komisyon alanının yanındaki üye grupları ikonuna tıklayabilirsiniz.

chrome_e2EhjvYUSy.gif (461 KB)

11-) Taksitinize Ticari Kart Komisyon ataması sağlayabilirsiniz. Ticari Kart Komisyon atamasını üye grupları özelinde de yapabilirsiniz. Bu işlemi sağlayabilmek için taksit listesinde bulunan Ticari Kart Komisyon alanının yanındaki üye grupları ikonuna tıklayabilirsiniz.

chrome_iC9oHVRNzX.gif (419 KB)

12-) Taksitinizin hangi pos üzerinden çekileceğini seçmeniz gerekmektedir. seçtiğiniz pos üzerinden taksitleriniz sisemden çekilecektir.

13-) Taksitinizin vade bilgisini ilgili kısma girebilirs yiniz.

 

Hizmet Sağlayıcısından Taksit Getirme İşlemi

Ipara, Iyzico, PayTR, Sipay, Paybull vb. ödeme altyapılarınızda bulunan taksitlerinizi otomatik şekilde tahsildar sistemine çektirebilirsiniz. Hizmet sağlayıcısından getir alanını kullanarak Pos tanımlarından kurmuş olduğunuz posunuzun taksitlerini çekebilirsiniz.

chrome_TVuq1TnxTD.gif (326 KB)

Açılan sayfa da kurulan hangi posun taksitlerini çekeceğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Tip alanından Karta göre mi yoksa bankaya göre mi taksitleri çekeceğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

chrome_eRZ0Huh5uT.png (113 KB)

1-) Kurulu olan posunuzun taksitlerini otomatik çektirme işlemi sağlayabilirsiniz.

2-) Taksitlerinizi banka bazında çalışacak şekilde mi yoksa bankanın kartı bazında çalışacak şekilde çalışacağını belirtebilirsiniz. Buna göre taksitleri çekebilirsiniz.

chrome_FhVnXkQoIy.gif (2.03 MB)

Taksit Düzenleme

Taksit düzenleme işlemini sağlayabilmek için taksitin sağ kısmında bulunan düzenleme sekmesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfa da Banka, Marka ve Taksit ile ilgili bilgilerde düzenleme sağlanamamaktadır.

Diğer bölümlerde düzenleme sağlayabilirsiniz.

chrome_ZTEBkRxk6G.png (185 KB)

Taksit Silme 

Taksitlerinizi silebilmek için "Sil" butonunu kullanabilirsiniz. Silinen taksitleriniz geri getirilememektedır. İşlemi sağlarken dikkatli olmanızı rica ederiz.

chrome_u41wpHDVce.gif (474 KB)