Ülke - Şehir 

B2B sisteminini kullanan müşterilerimiz için önemli bir alan olan Ülke - Şehir alanı ülkelerin veya şehirlerin sipariş ekranında gözükmesini kısıtlamak ve ülkelere göre kargo fiyatı verebilmek için kullanılan bir alandır.

Ülkeler için veya Şehirler/Eyaletler için kargolama bölgesi belirterek farklı kargo fiyatları gösterme işlemi sağlayabilirsiniz. Durum kısmından ülkenin sipariş sayfasında gözüküp gözükmemesi gibi seçenekleri de düzenleyebilirsiniz.

chrome_wEtXvoFRp6.png (122 KB)

1-) Kargolama bölgesi ekleyebilirsiniz.bölgelere göre kargo fiyatı gösterimi için kargo bölgelerinin eklenmesi gerekmektedir.

2-) Sistemde bulunmayan veya eklemek istediğiniz bir ülke/şehir bulunuyorsa ilgili seçenek ile ekleme sağlayabilirsiniz.

3-) Sistemde bulunan ülke/eyalet/şehirlerinizin ismini kodunu düzenlemek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Ayrıca kargolama bölgesini de ülke/eyalet/şehirlere ilgili seçenek ile atayabilirsiniz.

4-) Ülkeniz için eyalet sisteminin aktiflik ayarını düzenleyebilirsiniz. Eyalet sistemi olan ülkeler için işaretleyebilirsiniz.

5-) Ülke/eyalet/şehirlerinizin aktiflik ayarlarını ilgili seçenek ile düzenleyebilirsiniz.Pasif olan Ülke/eyalet/şehirler siparişler sekmesinde gözükmeyecektir. Ve bu sayede müşterilerinizin sipariş vermesini ilgili Ülke/eyalet/şehir için engelleyebilirsiniz.

6-) Eklemiş olduğunuz Ülke/eyalet/şehirler silme işlemi sağlayabilmek için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz.

7-) Seçilen ülkenin eyaletlerini veya şehirlerini görüntüleyip işlem sağlayabilirsiniz.

 

Kargo Bölgesi Ekleme 

Kargo bölgesi ekleme işlemi ile birlikte kargo fiyatlarınızı kargo bölgesine özel girme işlemi sağlayabileceksiniz.

chrome_Bf7C2NxELc.gif (438 KB)

Kargo bölgeleri kısmından mevcutta bulunan kargo bölgelerinizi görüntüleyebilir. Sil butonu ile birlikte silme işlemi sağlayabilirsiniz.

" + " butonuna basarak kargo bölgesi ekleme işlemi sağlayabilirsiniz.

chrome_lfIhvCXJba.gif (231 KB)

Ülke Veya Şehir/Eyalet Ekleme 

Sisteme Ülke, Şehir veya Eyalet  ekleme işlemi sağlayabilirsiniz. " + " butonuna tıklayarak açılan sekmede Kod, Kargolama Bölgesi ve Adını girerek kaydetme işlemi sağlayabilirsiniz.

chrome_hrC5ilskKR.png (106 KB)

1-) Ekleyeceğiniz Ülke, Şehir veya Eyaletin kodunu girmeniz gerekmektedir.

2-) Ekleyeceğiniz Ülke, Şehir veya Eyaletin Kargolama bölgesini seçmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz bölgeye göre kargo fiyatı atanacaktır.

3-) Ekleyeceğiniz Ülke, Şehir veya Eyaletin Adını girmeniz gerekmektedir.

Ülke Veya Şehir/Eyalet Düzenleme

Eklediğiniz Ülke, Şehir veya Eyaletin Kod, Kargolama Bölgesi ve Adını değiştirme gibi işlemler sağlayabilirsiniz.

chrome_blOLYHyF67.gif (301 KB)

Ülke Veya Şehir/Eyalet Silme

Eklediğiniz Ülke, Şehir veya Eyaleti sil butonuna basarak silebilirsiniz.

chrome_ZsBep1qPIG.gif (227 KB)

Ülkenin Eyalet veya Şehirlerinde Düzenleme İşlemi

Eklenen ülkenin eyalet ve şehirlerinde düzenleme sağlayabilirsiniz. Bu işlemi sağlayabilmek için ilgili adımları takip edebilirsiniz.

chrome_OZPxFpubkT.gif (398 KB)

Eyaletlerin veya Şehirlerin kargolama bölgelerinde düzenleme sağlayabilirsiniz. Ayrıca Eyalet veya Şehir eklemesi de sağlayabilirsiniz.

chrome_G0g3PtZT2v.gif (363 KB)